• Afișează
      Alege una/mai multe surse
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
      logo
  • Imagine
    Un proiect de Hotărâre de Guvern face valuri în domeniul medical: institutului „Cantacuzino” i se va permite să scoată la vânzare licențele de cercetare pe care le deține.
    Imagine articol
    Declarațiile lui Donald Trump, referitoare la posibilitatea de a „lăsa Rusia să facă ce naiba vrea cu membrii NATO”, au provocat europenilor dezamăgire și chiar furie. Sigur, ar trebui să rămânem calmi și să judecăm lucrurile „la rece”. Greu de făcut asta dacă ne uităm puțin în urmă și ne aducem aminte... Mai ales că țările „mari” uită prea des de statele „mici”. Evident însă, NATO rămâne singura noastră șansă. UE la fel.
    Imagine articol
    În lumea modernă, fiecare minut, fiecare secundă, contează. Indiferent că e vorba de afaceri, de sănătate sau orice altceva. De multe ori obișnuim să spunem că încrâncenarea de zi cu zi, sau stresul în limbaj medical, ne înghite X sau Y ani din viață. Pentru celebrul Murphy expresia „timpul înseamnă bani” are însă o altă valoare: „Durata unui minut depinde de distanța la care te afli de ușa de la baie”.
    Imagine articol
    În 2012, după o primă evaluare a României în „contextul Schengen”, un fost diplomat olandez, scăpat de sub control medical, declara că locuitorii din Balcani nu pot fi considerați europeni. Atunci am pus această declarație pe seama crizei economice care a provocat tot felul de reacții cerebrale, demne de facultățile de medicină. Olandezul zburătăcit a și aprofundat teoria lui „evoluționistă”: nici măcar albi nu putem fi considerați! Și chiar dacă am fi negri, cu ce-l deranja culoarea pe individ?

    Image
    Hârtia igienică. Sau cum ne-am șters la... cu o piață de milioane
    de Edward Pastia acum un an
    Hârtia igienică a apărut, pentru prima oară, în 1391, la curtea imperială chineză. Primul sul „modern” de hârtie igienică a fost „inventat” în 1857 în Statele Unite. Este clar că va mai curge multă apă la toaletă până să dispară acest articol esențial în istoria omenirii. În plus, în joc este și un profit global de multe miliarde de dolari. Mai exact, de 26 de miliarde de dolari, potrivit presei de specialitate. Cu un potențial de a ajunge la 40 de miliarde de dolari în 2028.

    Image
    Rotirea cadrelor, reforma sistemului medical din MApN
    de Pan Themis acum 2 ani
    După o pandemie care a vlăguit țara și Sănătatea încă mai sunt indivizi care aleargă după stele. Sistemul medical al Armatei nu a fost capabil să sprijine populația, iar criza i-a dezvăluit slăbiciunile și putregaiul. Unii s-au îmbogățit, alții s-au căpătuit, cei mai mulți au suferit. Nu e cazul generalilor, ei sunt privilegiații sorții și ai Armatei.

    Image
    32 de ani de la Revoluție: anti-trecut, anti-prezent, anti-viitor
    de Edward Pastia acum 2 ani
    Posibil ca noi, românii, să formăm o anti-țară. Suntem mulți... dar în același timp așa de puțini în ceea ce facem. Nu ne iese nimic de 32 de ani încoace. Normalitatea este o stare care nu ne caracterizează. Nu ne fascinează, nu ne aranjează. Reprezentăm latitudinea la care societatea civilă s-a construit pe negație, longitudinea la care faptele bune se traduc în comisioane de publicitate.

    Image
    Puterea exemplului: încă un ofițer activ face politică
    de Pan Themis acum 2 ani
    Palatul Victoria adună tot mai mulți militari. Cu un general în fruntea Guvernului nici nu ne gândeam că va fi populat cu intelectuali. Militarii în activitate, în rezervă sau sub acoperire sunt garanția democrației în cabinetul Ciucă. Armata e cu noi! Ne guvernează.

    Image
    Aveți nevoie de un grădinar, un electrician sau de curățarea covoarelor?
    de Redacție S9 acum 2 ani
    O nouă aplicație pe piața românească vă va găsi experți pentru aproape orice serviciu Cu mii de furnizori de servicii și peste 800 de meserii și servicii diferite, aplicația este gratuită pentru toți clienții. Un nou mod revoluționar de a obține servicii de calitate pentru casa, construcția sau grădina dumneavoastră - Wilio este o platformă comună, care vă va ajuta să găsiți rapid specialiști gata să vă ajute cu aproape orice.

    Image
    Analiză Frames & Cuculis și Asociații: Creditele, o bombă cu ceas!
    de Edward Pastia acum 2 ani
    Creșterea prețurilor pune presiune pe venituri. Printre cei mai afectați de efectele inflației se află mare parte din cei 1,43 milioane de români care au credite. Pentru ei urmează o adevărată curbă de sacrificiu. Mulți vor trebui să aleagă ce plătesc mai întâi – creditele sau facturile tot mai mari. Potrivit unei analize realizată de compania de consultanță Frames și Casa de Avocatură Cuculis & Asociații, nu este exclus ca, pe termen mediu, rata creditelor neperformante să treacă de 10%.

    Image
    Riști să fii concediat dacă nu te vaccinezi?
    de Edward Pastia acum 2 ani
    Eşti medic ori profesor şi refuzi să te vaccinezi împotriva COVID-19? Are dreptul anjagatorul, fie el statul român ori antreprenor să te concedieze? În acest moment nu avem o legislaţie care să oblige angajatul să prezinte angajatorului un certificat verde, arată avocatul Adrian Cuculis.

    Image
    574. Pentru noi, morți. Pentru ei, statistici
    de Anamaria Nedelcoff acum 2 ani
    574. Cinci sute șaptezeci și patru. Cifre. Statistici. Numărul morților de COVID-19, raportat astăzi de mai marii ce se află peste dezastrul din Sănătate. Cifre pentru ei, mamă pentru tine, tată pentru el, soră pentru ea, prieteni pentru unii dintre noi. 574 de destine frânte într-o simplă zbatere de pleoape.

    Image
    Poprirea pe cont este una dintre metodele de executare silită
    de Edward Pastia acum 2 ani
    Fenomenul recuperărilor de creanțe este la cele mai înalte cote mai ales că multe dintre băncile din România preferă cesiunea de creanță, folosirea provizionului și scăderea din contabilitate a contractelor „cu probleme”. Astfel, fie că vorbim despre un creditor bancar sau oricare altul, trebuie să avem în vedere că procedura de executare silită prin poprire operează la fel pentru toți.

    Image
    Finul ministrului Ciucă pierde sinecura numită Spitalul Militar
    de Edward Pastia acum 3 ani
    Ministerul Apărării Naționale are la dispoziție o rețea generoasă de spitale. Emancipate de multă vreme de sub controlul militar, aceste instituții sunt adevărate afaceri de familie dar și surse de influență pentru/sau către „interlopi” locali sau guvernamentali. În aceste condiții nu este suprinzător că Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila”/SUUMC, nava amiral a sistemului medical al Armatei, a atras atenția ministrului Apărării și a grupului de interese din jur.